Ajuntament de Reus

Comunitat Energètica Polígon Agro Reus

Imatge

Què és una Comunitat Energètica?

Les Comunitats Energètiques són un instrument clau per a impulsar la transició energètica a nivell local, desenvolupant generació distribuïda i renovable en el territori, empoderant al ciutadà i involucrant a les entitats municipals en aquesta transformació.

La funció d'una Comunitat Energètica és la generació d’energia renovable de proximitat compartida entre els seus membres; també poden oferir altres serveis energètics als seus membres que permetin millorar la seva eficiència energètica.

En què consisteix la Comunitat Energètica de Polígon Agro-Reus?

Es tracta d’aprofitar les cobertes d’edificis públics i privats per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques que podran subministrar energia als edificis municipals i a les empreses instal·lades al polígon. Es tracta d’abaratir la factura elèctrica, generar-se l’energia i poder gestionar l’excedent. En el cas del polígon AgroReus es tracta d’una iniciativa publicoprivada.

Qui forma part de la Comunitat Energètica de Polígon Agro-Reus?

Es una associació constituïda per Ascensores Omega Tarraco, Serveis i Administracions Masergrup, Setier, Tallers Baix Camp, Redessa, Reus Mobilitat i Reus Serveis municipals (Reus Energia).

Com funcionarà?

La comunitat energètica funcionarà de manera que tots els implicats, públics i privats, cedeixen les seves teulades a aquesta nova entitat durant deu anys. És el període que s’ha calculat que caldrà per amortitzar la inversió. Cada integrant aporta a la comunitat una partida corresponent al cost d’instal·lar les plaques a la seva teulada.

A partir d’aquí començaran a produir l’energia generada a les respectives cobertes. A la comunitat energètica també hi poden entrar empreses que no tinguin teulada, o que no hi puguin instal·lar plaques solars.

En aquests casos, consumiran l’energia generada per la comunitat a un preu inferior del que pagarien al mercat ordinari

Per què formar part de la Comunitat energètica?

Estalviaràs en la factura elèctrica de la teva nau, gràcies a la comunitat i una millor gestió energètica.

Participaràs d’una iniciativa pionera de transició energètica a Reus, amb un impacte ambiental i socioeconòmic positiu.