Ajuntament de Reus

L'espectacle Salvat Papasseit, els nens de la meva escala enceten els Contes d'Estiu i el Joc de lectura de l'Estiu Operació: Veredicte final!!!

ESTALVI ENERGÈTIC

25 juny 2024

Cartell Salvat i els nens Programació Estiu 2024 Biblioteques Municipals-20240625123951.jpg

Demà dimecres, 26 de juny, a les 19:00 h a la sala central de la Biblioteca Central Xavier Amorós tindrà lloc l'obra "Salvat Papasseit, els nens de la meva escala", a càrrec de la companyia Bambadaboom i l'Associació Cultural Hola Creador. Joan Salvat-Papasseit només va escriure un llibre per a infants: "Els nens de la meva escala", on apareixen, entre d'altres, les seves filles, la Salometa, la Núria i els amics de l'escala.

Els creadors de La biblioteca del senyor Seguin ara reconstrueixen l'univers salvatià amb una història escrita per Jordi Folck que integra contes, versos i cançons creades per a l'espectacle per Havard Enstad i amb composicions de Teresa Rebull, entre d'altres. El jove poeta viu en una casa de nines i en aquest espectacle es donen a conèixer els personatges del veïnat.

A través dels contes del Joan i les postals que envia des d'un sanatori l'any 1924 (del llibre Postals a les filles) el públic coneixerà la seva vida, la seva mort, els seus contes i els seus versos, escrits per a la mainada però adreçats a tota la família, i que conta/canta l'actriu Úrsula Garrido, que fa de portera de l'edifici, que ho veu tot i ho sap tot.

Aquest espectacle dona el tret de sortida del Joc de lectura d'Estiu Operació: Veredicte final!!!, que, enguany, proposa als infants participar en un càsting de jurats per demostrar els dots crítiques dels lectors/es.

Aprofitant la designació de Reus com a ciutat amfitriona dels Premis Atrapallibres i Protagonista jove pels cursos 24/25 i 25/26, volem conèixer si els nostres infants estan preparats/des per a ser jurats dels guardons més prestigiosos de literatura infantil i juvenil en català. Per això han de passar el càsting on els participants s'emporten a casa obres que han sigut premiades amb guardons tan prestigiosos com el Hans Christian Andersen, l'Astrid Lindgren Memorial, el premi Lazarillo, el premi internacional d'il·lustració de Bolonya o altres guanyadors/es del premi Atrapallibres d'edicions anteriors, entre d'altres. D'aquesta manera els infants entrenen les seves habilitats crítiques amb les millors obres de la literatura infantil per després poder convertir-se en jurat dels premis Atrapalllibres amb totes les garanties.

Per participar del Joc de lectura només s'ha d'acudir a la Biblioteca Xavier Amorós o a la Biblioteca Pere Anguera inscriure's al taulell d'infantils i anar llegint i valorant llibres fins al 16 de setembre, data en la qual finalitza el càsting de jurats.

Altrament, Salvat Papasseit, enceta el cicle dels Contes d'Estiu amb una programació que durant el juliol s'encarrega de fer extensiva la proposta del Joc de Lectura amb la narració de contes premiats i a l'agost, la narradora i Clown, Yola Albalat, ens explicarà contes relacionats amb la resolució de conflictes de manera no violenta i que porten el nom de L'Acord Secret. Totes les sessions de Contes d'Estiu seran els dimecres a les 18:30 h a la Biblioteca Central Xavier Amorós.

Tanmateix, el calendari dels contes comença el 3 de juliol a les 18:30 h amb el conte "I es va fer la llum a càrrec d'Enginyeria sense Fronteres", història que parla de la pobresa energètica inspirada en les famílies de l'Aliança contra la Pobresa Energètica i el testimoniatge de la infància de la Cañada Real, que ara fa un any que viuen sense llum.

Continuen els Contes d'Estiu del juliol el 10, 17, 24 i 31 de juliol amb els Contes més premiats, sessions que transformaran a l'oralitat aquelles històries multipremiades i d'indiscutible qualitat literària i narrativa.

A l'agost, els Contes d'Estiu seran dinamitzats per Yola Albalat, artista multidisciplinar que ens ofereix històries que tenen com a eix principal L'acord secret, metàfora d'aquells espais de convivència i empatia que són necessaris per a resoldre els conflictes de manera no violenta.

Tanmateix, les sessions de contes versaran sobre l'empoderament, la gestió de les emocions negatives, l'empatia i l'autoestima i entendre les necessitats, tan pròpies com alienes.

Els Contes d'Estiu són oberts a tothom i no cal reserva. A més a més, podeu consultar tota la programació de les activitats d'estiu a les biblioteques aquí.

Font: reus.cat

Imatges relacionades:

Cartell Salvat i els nens Programació Estiu 2024 Biblioteques Municipals-20240625123951.jpg

Fitxers relacionats:

Cartell Salvat i els nens Programació Estiu 2024 Biblioteques Municipals-20240625123951.jpg

Comparteix aquest contingut

Notícies

Llistat de notícies relacionadas emb Reus Energia

Roda_de_premsa_de_balanç_del_PAM_2023-2027-17-20240715142452.JPG

15 juliol 2024

El 78% de les 405 actuacions del Pla d’Acció Municipal 2023-2027, ja iniciades

Ves a la notícia
Instal·lació_dels_sensors_de_qualitat_de_l'aire_de_la_ZBE-2-20240709093040.jpeg

10 juliol 2024

Comença la instal·lació dels sensors de la ZBE que mesuraran la qualitat de l'aire i soroll de la ciutat

Ves a la notícia